Wednesday, August 25, 2010

Skolen i Singapore

Skolen i Singapore er nok litt tøffere enn i Norge. De har byttet ut den meningsløse SFO-tiden med undervisning. Så her varer undervisningen fra 0900-1530. I løpet av dagen har de to friminutt. Et lunch-friminutt på en time og et snack-friminutt på 10 minutter. I tillegg til det har de lekser hver dag. Minst 30 minutter. Men ofte tar det over en time.

Hvis barna gjør noe bra, får de en stjerne i boka og gjerne en ticket som de kan bruke for å kjøpe noe godt i kantinen. Lærerne gir også barna godteri hvis de gjør noe bra. Hvis man gjør noe ekstra bra, får barna en klistrelapp på genseren sin som er en æres-utmerkelse fra rektor.

Dersom barna gjør noe som ikke er bra, får de en advarsel fra læreren. Fortsetter eleven med å lage uro, skriver de opp navnet til eleven på tavlen med en sur munn ved siden av. Dersom eleven fortsatt lager bråk, må han eller hun sitte på en stol for seg selv i et hjørne - i 6 minutter. Dersom det ikke stopper med det, må vedkommende sitte i en stol i et hjørne i 6 minutter i et annet klasserom. Og det er visst ikke så morsomt for et barn å måtte fortelle den andre klassen om hvorfor han/hun sitter i feil klasserom.

Men det er svært sjelden at det går så langt.

Det høres kanskje strengt ut. Men jeg vet om flere barn i Norge som hadde hatt godt av et strammere regime. Dessuten går denne skolen for å være den beste skolen i hele Singapore, så de vet nok hva de driver med.

No comments:

Post a Comment