Thursday, August 26, 2010

Været


Vi ble fortalt av andre som har bodd i Singapore at det regner hver dag. Det starter samme tid hver dag og varer like lenge hver dag. Og når det regner, så regner det i bøtter og spann. Vel, det stemmer ikke. Vi har hatt en uke uten nedbør, og vi har hatt dager hvor det har regnet kontinuerlig.



Men i sommer har det vært mer regn enn vanlig. Taxi-sjåførene sier at dette er helt unormalt, og at de tror klimaendringene kommer av drivhuseffekten. Men taxi-sjåfører her nede er som taxi-sjåfører flest. Det er nok bare virkningen av El Niño/La Niña som har gitt oss det dårlige været. Man kan se det samme i Indonesia, Malaysia, Filippinene og ikke minst i Kina og Pakistan. I avisen står det at juni og juli har hatt like mye nedbør som regnmånedene desember og januar.

En gjennomsnitts dag begynner med skyfri himmel ved soloppgang. Så går man inn og smører seg med solfaktor 100. Klokken 11 skyer det over. Man går inn igjen og prøver å få av seg solfaktoren. Klokken 12 starter et forferdelig tordenvær og kraftig regnskyll. Klokken 14 går nedbøren over til å bli mer duskregn. Og klokken 15 kommer solen så smått tilbake igjen, før det blir skyfritt ved solnedgang. Vi har omsider lært at det ikke er vits i å bruke solfaktor.

Temperaturen er ca 30 grader +/- 3 grader. Det kaldeste vi har hatt er 25 grader, og det varmeste er ca 35.

Ellers er det litt som i Norge. Dårligst vær i nord og vest. Og best vær sør og i innlandet.

No comments:

Post a Comment