Thursday, August 5, 2010

Uakseptabel oppførsel

En ting som er fint med landet her, er at de ikke aksepterer uakseptabel oppførsel. Det er selvfølgelig forbudt å kaste søppel på gaten. Men det er også forbudt å spise og drikke på offentlig sted. Og hærverk er selvfølgelig helt uakseptabelt. Hærverk straffes med fengsel og piskeslag. Selvfølgelig er det alltid noen utlendinger som synes fristelsen blir for stor og bare må prøve seg. Tidligere i sommer ble en sveitser dømt til 5 måneder i fengsel og 3 piskeslag etter at han var blitt tatt for tagging på undergrunnsbanen.

Jeg synes det er greit at de ikke aksepterer slik oppførsel i dette landet. Her er det lite eller ingen søppel, ingen hundebæsj (så godt som ingen hunder faktisk, siden det er upraktisk med hund i et så rent land) og man kan gå i trappeanlegg uten at det lukter urin. For oss som "aldri" gjør noe galt uansett er dette veldig behagelig.

Det er lite politi her, men de man ser går gjerne i gruppe på 5 eller 6 og er bevæpnet. De har gjerne med seg en hund som går rundt å snuser på utlendinger. Jeg har lest at 99% av politiet her er sivilpoliti som står på fortauet og henger og bare venter på at noen skal gjøre noe galt. Jeg tviler på at det stemmer, men ser man en person med hund, kan man være 99% sikker på at det er en politimann i sivil.

1 comment:

  1. Hei Anders. Kjempehyggelig å lese om alt det kule dere finner på. Bra jeg fant linken igjen og tok meg tid til å lese litt. Her hjemme startet Sindre i ny barnehage (400m hjemmefra) i går. Blir spennende å se hvordan han får det. Han hadde 2 kjempegode kompiser i den forrige som han nok vil savne litt. I tillegg tar han igjen hjemme mot Hedda og Sebastian så han er ikke redd for å slå seg frem i den nye barnehagen. Han hadde vist kommet med hevet spade mot de større gutta på huskestativet i går iflg. Marianne. Vi får se hvordan det går videre.... Sebastian er på Tine fotballl skole på Haslum banen denne uken. Kom hjem etter økten i går litt over 15:00 og slang i seg 3-4 brødskiver. Tydelig at de er i aktivitet og fotball elsker han jo :-) Hedda starter i 1.klasse onsdag 18 Aug. Da får jeg ta fri :-) Fortsett med blogg`en din - kjempehyggelig å lese hva dere gjør. Take care. Hilsen Geir.

    ReplyDelete