Sunday, July 4, 2010

Ang Mo Kio

Vi bor i Ang Mo Kio som er en slags drabantby midt i landet. De fleste nordmenn i Singapore bor nærmere sentrum, men siden Hege Ann jobber helt nord i Singapore, har vi valgt å bosette oss midt mellom skolen til barna og jobben til Hege Ann.

Vi bor i et kompleks som heter Granduer 8. Det er et slags luksusborettslag som har treningsstudio, tennisbaner, basketbane, bassenger og sikkert mange andre ting.

De aller fleste som bor her, er kinesere. Dvs at de er singaporere, men med kinesisk opphav. De snakker ofte kinesisk med hverandre, og kinesisk-engelsk med oss andre. Foreløpig ganske vanskelig å forstå. Og det har ikke vært så lett for barna å få seg venner pga kommunikasjonsproblemer. Men det ordner seg sikkert fort. Etter at vi flyttet inn i hit, har også flere andre nordmenn valgt å flytte inn hit. Så snart blir vi en liten norsk koloni her i borettslaget. Da kommer vi sikkert til å arrangere dugnader i hytt og gevær i beste Gerhardsen-ånd.

Selv om det er så godt som ingen kriminalitet i denne byen, er det vakter over alt her vi bor. Vaktene er som vektere flest. De synes jobben de gjør er superviktig. Og ser de noe mistenkelig et eller annet sted, tilkaller de alle andre for å sjekke ut. Det mest dramatiske som har skjedd her, er at noen ikke hadde fjernet seg fra grillområdet innen kl. 22:00. Da var det code-red hos vaktene og alle ble tilkalt for å rydde området.


Her står vaktene og sjekker alle som skal inn på området.

Det er ganske tydelig at bydelen vi bor i ikke akkurat er byens beste vestkant. Det er markant mye høyere standard i andre deler av byen. Men det gir oss en del andre fordeler. Her får man spist billig. En utepils koster ikke mange dollars. Og alt er mye billgere her enn nær sentrum. Man må riktig nok ta til takke med plaststoler og campingbord. Men det er i grunn akkurat sånn jeg liker det. Ujålete og billig.

Selv om barna sikkert hadde hatt det morsommere hvis vi hadde bodd der alle de andre nordmennene bor, så trives vi veldig godt. Barna kommer nok til å finne mange venner her vi bor også. Og det er i grunn litt ok at vi ikke bor i en "norsk koloni" allah Costa Blanca i Spania. Er man i utlandet, så er man i utlandet.

No comments:

Post a Comment