Tuesday, July 13, 2010

Engelsk

Jeg trodde at barna skulle lære seg engelsk på 1-2-3 når de kom hit. Barn lærer jo utrolig fort når de leker med andre barn. Men Emma og Mats har ikke lekt så mye med de andre barna her. Bare litt vannkrig i ny og ne, men stort sett så leker de med hverandre.

Jeg har vært litt bekymret for at barna skal få problemer på skolen hvis ikke de kan noen ting før de begynner. Derfor har jeg tenkt på å ansette en engelsklærer som kan komme hjem til oss et par timer hver dag.

Men før jeg gjorde det, tok jeg kontakt med skolen og lurte på om de har noen tips til hvordan vi best kan forberede oss. Om de hadde en sommerskole, tips til kurs eller egne lærere som kunne hjelpe oss. Men skolen skrev tilbake at vi ikke skal gjøre noen ting. Det gjør ingen ting om de ikke kan et ord engelsk når de begynner. Skolen er forberedt på det, og har et eget program for ikke-engelsk-språklige barn. De skrev at barna kommer til å lære seg engelsk på no time. Hvis vi ville, kunne vi la barna se på tegneserier osv på tv. Men vi behøvde ikke gjøre noe mer.

Det er deilig. Da har vi en ting mindre å tenke på i sommer.

Etter hvert semester må barna gjennom en test for å sjekke om de har blitt flinke nok i engelsk til å bli flyttet inn i en normal klasse for engelskspråklige.

Emma og Mats er kjempeprivilegerte som får lov til å lære engelsk på denne måten så tidlig i livet.

I tillegg skal de en dag i uken gå på noe som heter Norskskolen i Singapore. Det er et opplegg i regi av den norske ambassaden, og er hver torsdag ettermiddag. Det kommer nok til å bli ekstra gøy, siden de da kommer til å treffe alle de andre norske barna som er her nede.

No comments:

Post a Comment